Professioneel masseren op de tafel

De Klassieke massage opleiding ook wel Zweedse massage genoemd, is al eeuwenoud. Minstens zo oud als de mensheid zelf. Een goed uitgevoerde massage is zeker niet alleen een uitvoering van de juiste technieken. Ook zo belangrijk is “voeling” houden met degene, die gemasseerd wordt. Een bijzondere manier van non-verbale communicatie. Regelmatig een massage ondergaan houdt het lichaam in goede conditie. De weerstand wordt beter, zodat er verminderde kans is op ziektes en blessures.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding is bedoeld voor iedereen die op een verantwoorde en professionele manier een ontspanningsmassage wil geven aan mensen, jong en oud zonder gezondheidsproblemen. Als je je interesseert in de kunst van het masseren. Meer diepgang nodig hebt, en er dus meer over wilt weten. Als je er graag anderen mee wilt helpen., en er ook wat aan over wilt houden…. Dan ben je hier aan het goede adres, dit is dan voor jou de juiste opleiding.

Heb je al wat ervaring, maar wil je je basis verbreden, ook dan ben je met deze opleiding bij mij aan het goede adres. Met mijn ruim 25 jaar ervaring als Fysio, en mijn massage vaardigheden, kan ik jou helpen op hoger niveau te komen.

Fysio

Zelfs een fysio die in de opleiding weinig of geen massage-les heeft gehad, en daarin is geïnteresseerd om dit als vaardigheid aan zijn of haar kennis toe te voegen. Die kan ik van dienst zijn, om zijn of haar vakmanschap bij te werken naar hoger niveau. Eventueel kunnen we het gedeelte anatomie e.d. laten vervallen en meer toespitsen op  het praktijk gedeelte. Neem hier voor contact op.

 

De klassieke massage opleiding

 

De Klassieke Massage opleiding is een uitgebreide massageopleiding, waarin theorie en praktijk uitgebreid aan bod komen. Na het doorlopen van de opleiding beschik je hierdoor over een stevige basis, waarmee je als professioneel masseur aan de slag kunt. Tijdens deze opleiding wordt je tevens al voorbereid op aspecten uit de stoelmassage, waardoor de doorstroom naar de opleiding Stoelmassage eenvoudig te maken is.

Lokatie & Data

De opleiding wordt door het hele land gegeven, kijk voor lokatie op de Touchpro site. Er zijn ook mogelijkheden hier in Zoetermeer.

De eerst volgende opleiding start in Houten op vrijdag 21 en zaterdag 22 september.

Kan je dan niet, meld je dan via het contact formulier aan dan kunnen we je proberen op een andere startdatum in te roosteren.

​Theorie

In het theoretisch gedeelte behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:

 • anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam;
 • de indicaties en contra-indicaties voor een massage;
 • de anamnese;
 • de benodigde handelingen voor, tijdens en na de massage (o.a. gebruik van olie, hygïene in de praktijk);
 • begeleiding van de cliënt;
 • effecten van een massage;
 • werkhouding van de masseur;
 • en heel belangrijk: aanraken en aangeraakt worden.

​Praktijk

Tijdens het praktische deel van de opleiding leer je massagehandgrepen, die gebaseerd zijn op technieken uit de klassieke Zweedse massage, zoals palpatie, intermitterend drukken, effleurages, petrisages, fricties en tapotages. We besteden veel aandacht aan het contact tussen de masseur en degene die gemasseerd wordt. We letten op je werkhouding als masseur, en ook de opbouw van de massage, verdeling en inzet van kracht, ritme en snelheid.

Examen

De Klassieke massage opleiding duurt 10 dagen met aansluitend een examendag. Het theoretische gedeelte, als ook het praktische gedeelte komt daarin aan de orde. Daarna bij het behalen van minimaal een voldoende voor beide onderdelen ontvang je een certificaat. De lesdagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor het volgen van deze opleiding is geen vooropleiding vereist.

Onze praktijk ruimte

Praktijk ruimte TranQuality en instructie ruimte Klassieke massage opleiding
Praktijk ruimte TranQuality en instructie ruimte Klassieke massage opleiding

Zo'n basis voor de praktijk hebt je nodig

Als je verder wilt gaan met masseren.

Deze opleiding biedt je voldoende handvatten om te starten als zelfstandig masseur. Je beschikt dan over een stevige basis om vanuit je eigen praktijk of bij bedrijven aan de slag te gaan.

Wij voeren deze opleiding uit in samenwerking met TouchPro Europe.

 

Kosten

De totale kosten om deze uitgebreide opleiding te kunnen volgen is: € 1195.- excl. B.T.W. (1445,95 incl B.T.W.)

inclusief:

 • alle les en praktijk dagen
 • syllabus
 • examen
 • koffie en thee  ( lunch zelf mee brengen)

We zijn benieuwd wat je van deze pagina vind, laat a.u.b. een beoordeling achter?

[kkstarratings]

Mocht dit te hoog gegrepen zijn, maar je wilt wel een massage workshop doen. Voor jezelf of je partner klik dan hier

De klassieke massage opleiding is een goede basis voor de opleiding tot stoelmasseur bij Touchpro

Daarnaast hebben we ook nog de Chakra stoelmassage workshop en om jezelf te verwennen een ontspanningsmassage massage.

Mocht je de werkdruk op je werk te hoog vinden kan het geen kwaad je werkgever hier eens op te wijzen. Natuurlijk kunnen we ook elders een stoelmassage verzorgen.