Wie ik ben

Ik ben Mickey Toorop-Ooms (1964). Ik ben veel te lang getrouwd met Frank, maar nog steeds gelukkig. We hebben 3, alweer grote mooie kinderen en 2 katten. Van jongs af aan heb ik me al bezig gehouden met het geven van massages binnen mijn familie. Met positieve, enthousiaste reacties. Het gaf me een goed gevoel dat ik wat kon betekenen voor een ander. Doordat ik altijd al gefascineerd geweest ben over de werking van het menselijk lichaam, wist ik dat mijn toekomst op het medische vlak zou liggen. Het was dan ook geen verrassing dat ik de opleiding tot fysiotherapeut ben gaan volgen.

Oostenijk

Na het behalen van deze opleiding heb ik 6 jaar in Oostenrijk gewoond en gewerkt in een fysiotherapie praktijk. Ik heb daar een schat aan ervaringen opgedaan, zowel binnen als buiten mijn werk. Als Fysio enorm veel kennis opgedaan in het behandelen maar ook de omgang met patiënten met veel soorten ziektebeelden en pijnklachten.Tevens heb ik daar verscheidene opleidingen gevolgd zoals o.a. acupunctuurmassage en toegepaste kinesiologie. ​Buiten mijn werk ontzettend genoten van de bergen, veel kunnen skiën, snowboarden en wandelen. De liefde heeft mij echter doen besluiten weer terug te keren naar Nederland.

Weer terug in Nederland

Na mijn eerste zwangerschap ben ik een opleiding tot zwangerschapsdocente gaan volgen. Waarna ik voor een thuiszorgorganisatie in Zoetermeer ben gaan werken. Ik heb daar verschillende cursussen gegeven zoals:

Touchpro

In 2009 ben ik met de TouchPro stoelmassage in aanraking gekomen door mijn vriendin Monique Peperkamp. Samen vormen we  nu het TranQuality Team en inmiddels zijn we collega-trainer bij TouchPro Europe. De stoelmassage was in eerste instantie een leuke aanvulling op mijn massage achtergrond. Eenmaal aan het werk bij bedrijven merkte ik echter, dat het wel iets meer is dan een leuke aanvulling en ben ik steeds enthousiaster geworden over de effectiviteit van de TouchPro Stoelmassage. Zowel wat het met je cliënt doet, als ook met jezelf.

In 2011 heb ik mijn eigen praktijk “TranQuality” opgericht . Daar heb ik de zwangerschapsgym nog enkele jaren voortgezet in mijn praktijk. Als aanvulling hierop de opleiding tot docent babymassage gevolgd. Na 14 jaar met zwangeren te hebben gewerkt werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Nieuwe uitdaging

Lesgeven in mijn vak vind ik gewoon geweldig en doe dat steeds met veel plezier. De interactie met de cursist is zo bijzonder. Hierdoor leer ik steeds meer als docent/trainer. Het is elke keer weer een leuke en interessante uitdaging om het niveau van de cursisten te verhogen en kennis te verdiepen. Daarbij is het mooi ze te zien groeien en hen bewuster te maken van hun eigen lichaam en gevoel. Lesgeven is zo veel meer dan alleen maar het aanleren van de technieken. Het was dan ook een mooie kans toen ik bij TouchPro de mogelijkheid kreeg om de opleiding tot trainer te volgen.

Mickey Toorop-Ooms Fysiotherapeut, Auteur Klassieke massage opleiding, opleider bij Touchpro, Stoelmassage specialist, TranQuality team.
Fysiotherapeut, Auteur Klassieke massage opleiding, Trainer bij TouchPro, Stoelmassage specialist, TranQuality team.

trainer en opleider

Mijn wens was om ooit les te gaan geven in het vak massage. Jaren geleden is dit gedeeltelijk ook uitgekomen doordat ik voor een thuiszorgorganisatie de Vierstroom “leren masseren” cursussen ben gaan geven voor de “thuismasseur”. Vanuit mijn praktijk geef ik nog steeds de workshop massage.

De afgelopen twee jaar heb ik mijn kennis in de stoelmassage verdiept (nog steeds) en heb ik de opleiding bij TouchPro tot trainer met goed gevolg doorlopen.

Met heel veel plezier heb ik onlangs de opleiding “Klassieke Massage” geschreven. Daarmee bieden we, bij TouchPro, een mooie uitgebreide en gedegen massage basis opleiding aan voor de startende professionele masseur. Ik ben een echt praktijkmens en en vindt het heerlijk om mijn kennis en ervaring te gebruiken als trainer om door te kunnen geven. Ik hoop in de toekomst nog vele cursisten mijn passie voor het vak te mogen doorgeven, zowel in de klassieke massage, workshop ontspanningsmassage als ook in de TouchPro stoelmassages.

Fysiotherapie en massage

Jarenlang heb ik voorafgaand aan een therapeutische behandeling altijd eerst gemasseerd. Uit ervaring weet ik dan ook wat voor positieve effecten dat heeft op zowel de fysieke als psychische aspecten van de behandeling. Helaas heeft tegenwoordig in de fysiotherapie de massage niet of nauwelijks nog een plekje in de behandeling. Wat, mijns inziens, zeer onterecht is. Ook tijdens de huidige opleiding fysiotherapie wordt er niet meer het vak massage gedoceerd. Een enorme verarming van het vak, want uit verscheidene wetenschappelijke onderzoeken is naar voren gekomen dat massage wel degelijk effect heeft.

Niet voor niets is massage al zo oud als de mensheid zelf. Bij een pijnlijke plek of een gespannen spier wrijven we intuïtief over deze plek waardoor de pijn wat verzacht. De stofwisseling wordt daardoor geactiveerd en in het lichaam, waardoor afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd en bouwstoffen weer aangevoerd.

Vrijwilligerswerk

Naast mijn werk geef ik één keer in de week gym voor dementerenden. Mijn ouders hebben helaas beide Alzheimer gekregen en moesten uiteindelijk opgenomen worden. Ze hebben gelukkig nog een aantal jaren in een kleinschalige woonvoorziening, “de Herbergier”, kunnen verblijven. Daar werden ze in een huiselijke omgeving op liefdevolle en respectvolle manier verzorgd. Omdat ik als fysio ervaring heb in het werken met dementerenden, heb ik aangeboden om gym te geven. Deze wekelijkse terugkerende les op muziek geef ik nog steeds met veel voldoening. Mooi om te zien wat het met de mensen doet en de plezier die ze erin hebben. Ook hier heb ik nog zoveel mogen leren door het vertrouwen die deze mensen je geven.

“De kracht van het geven is ontvangen zonder voorwaarden”

Door al mijn ervaringen, zowel positieve als negatieve  in mijn werk en opleidingen, als in mijn privéleven (mijn partner, mijn kinderen, ontmoetingen met veel inspirerende mensen) en het volgen van mijn hart hebben mij daar gebracht waar ik nu sta in het leven.

Van uw TranQuality Team, Mickey Toorop-Ooms

Chronologie

 • 1990 HBO Fysiotherapie aan de Haagse hogeschool.
 • 1990-1996 Fysiotherapie praktijk in Oostenrijk gewerkt.
 • 1990-1996 gevolgde opleidingen Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk: acupunctuur massage volgens Radloff en toegepaste Applied Kinesiology ICAK.
 • 1999 Opleiding zwangerschapsdocent bij YVLO te Amsterdam
 • 1999-2013 Vierstroom-thuiszorgorganisatie, docent zwangerschapsgym Gezond en Fit, ruggen gym en workshops ontspanningsmassage.
 • 1999-2014 Fysiotherapie praktijk te Pijnacker.
 • 2009 opleiding stoelmassage (TouchPro® Europe methode)  gevolgd.
 • 2009-2012 UWV stoelmassages gegeven.
 • 2010 Cursus Yuen-methode 1,2 en 3, een energetische techniek.
 • 2011-2017 Stichting Stibat stoelmassages gegeven.
 • 2011-2012 opleiding tot docent babymassage
 • 2011 eigen praktijk TranQuality verschillende cursussen en workshops
 • 2013 tot nu toe vrijwilligerswerk Herbergier Zoetermeer, gym voor dementerende
 • 2015 Cursus Zwangerschapsstoelmassage
 • 2017 Cursus Magneet stoelmassage
 • 2016-2018 training stoelmassage docent
 • 2016-2018 ontwikkeling klassieke massage opleiding.
 • vanaf 2009 tot heden bij verscheidene bedrijven stoelmassages gegeven zoals u kunt lezen op deze pagina.

2 reacties

 1. Heb de opleiding klassieke (Zweedse) massage bij Mickey gedaan. ik denk dat als je een goede verkorte opleiding hierin wilt doen, U hier een ‘oldschool’ training krijgt van hoge kwaliteit die je alle ins en outs laat leren en je vakbekwaam kan worden in relatief korte tijd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie